gallery/img_20170125_082657_380

Het ene oog ziet, het andere oog voelt. 


-Paul Klee- 

Over mij

 

Mijn naam is Jolanda Henskens.  Eigenaar van mijn eigen bedrijfje . Afgestudeerd aan de Kunstacademie als Docent Beeldende kunst en vormgeving (2012). Op dit moment binnen Kunstruim werkzaam als illustrator/tekenaar/visual storyteller met een creatieve geest 24/7. Een dag niet getekend een dag niet geleefd. 

 

Creëren in welke vorm dan ook is voor mij net zo belangrijk als ademen. Dat wat ik teken komt tot leven op mijn papier, de ene keer kost het moeite maar ook gaat het vaak vloeiend en laat de tekening zichzelf tekenen.  Ik hoop dat mijn tekeningen en illustraties andere mensen inspireren en raken. Ik wil mijn passie en gevoel overbrengen. 

 

Na 12 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben als HR-adviseur maakte ik een totale overstap naar de kunst. Ik ging op mijn 37e opnieuw studeren en haalde 4 jaar later mijn bachelor Docent Beeldende kunst en vormgeving, waarmee ik een eerste graads lesbevoegdheid verkreeg. Ik koos voor het ondernemerschap. En begon met mijn bedrijfje Kunstruim en het lesgeven aan volwassenen en kinderen in mijn eigen atelier en het verzorgen van lezingen over kunst en kijken naar kunst aan grotere groepen.

 

In september 2017 startte ik  intensiever met het maken van mijn eigen werk . Vanaf januari 2018 ben ik begonnen met het tekenen van vogels en dieren met colorsoft pencils.

 

Mijn recente werk zijn illustraties van boekomslagen en korte verhalen. Vanaf november 2018 heb ik gewerkt aan een prentenboek The Journey. Dit boek is sinds 5 juni jl. te koop. Zie mijn shop en Instagram. 

 

Een deel van mijn werk is te koop en ik ben beschikbaar voor het maken van illustraties voor verhalen, boeken, gedichten enz.  Ook maak ik dierportretten in opdracht. Bepaalde tekeningen worden onderdeel van een boek en zijn daarom nog niet te koop. Voor de prijzen van mijn reeds gemaakte werk: neem vrijblijvend contact met mij op voor afmeting en bijbehorende prijs.  Kijk voor de prijslijst  bij het menu Opdracht en vrij werk.

Werk en Opdracht